Mocno
aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska
podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi, chrupiącymi
grzankami.
Składniki:
1
puszka cieciorki (450g)
1
czerwona papryka
2
ząbki czosnku
3
łyżki pikantnego ketchupu
3
suszone pomidory z oliwy
sól
pieprz
1
pęczek natki z pietruszki
Wykonanie:
1. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w
grubszą kostkę.
2. Cieciorkę odsączyć z zalewy, a czosnek obrać i pokroić w
plasterki.
3. Paprykę, cieciorkę, czosnek, ketchup i suszone
pomidory przełożyć do blendera i zmiksować do postaci pasty. Całość doprawić
solą i pieprzem.
4. Podawać z dodatkiem świeżej natki z pietruszki.
Kusząca opcja :) Uwielbiam takie pasty w połączeniu z warzywami i waflami :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Oj, zjadłabym sobie. :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuń