Przystawka
na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do
kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie
doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.
Składniki:
200g
wędzonego łososia w plastrach
1
awokado
140g
kanapkowego śmietankowego serka
sok
z limonki
3
łyżki świeżego posiekanego koperku
1
ząbek czosnku
świeżo
zmielony pieprz
szczypta
soli
Wykonanie:
1. Łososia drobno posiekać, awokado pokroić w drobną
kosteczkę, a następnie rozgnieść widelcem.
2. Serek śmietankowy rozgnieść widelcem, dodać
przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki.
Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
3. Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz