sobota, 3 lutego 2018

Omlet z rukolą, tuńczykiem i suszonymi pomidorami



Omlet to doskonały pomysł na tanie, pożywne i szybkie śniadanie. Proponuję szybki aromatyczny omlet z rukolą, tuńczykiem, oliwkami i suszonymi pomidorami, który dostarczy nam energii na cały dzień.

Składniki:

3 jajka
2 łyżki mleka
15g świeżej rukoli
60g tuńczyka w sosie własnym
5 suszonych pomidorów
10 drylowanych, czarnych oliwek
1 łyżka masła
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Tuńczyka i suszone pomidory odsączyć z zalewy, pomidory pokroić w paski, a oliwki na połówki. Rukolę umyć i osuszyć.

2. Jajka wymieszać z mlekiem i lekko ubić mikserem, doprawić solą i pieprzem.

3. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną, a następnie na całej powierzchni rozłożyć rukolę, tuńczyka, suszone pomidory i oliwki. Omlet usmażyć na złoty kolor z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią.

4. Omlet lekko oprószyć solą, pieprzem i podawać na ciepło.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz