Bardzo
aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych
ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej
papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk.
Składniki:
300g
kabanosów
150g
ogórków konserwowych
150g
marynowanych pieczarek
1
czerwona papryka
1
żółtka papryka
1
puszka czerwonej fasoli
1
puszka kukurydzy
1/2
papryczki chilli
180g
żółtego sera
2
ząbki czosnku
1
łyżka ostrej papryki
3
łyżki majonezu
3
łyżki jogurtu naturalnego
pieprz
sól
Wykonanie:
1. Kabanosy pokroić w 0,5 cm talarki, a kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy.
2. Papryki, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę.
3. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a
czosnek i papryczkę chilli drobno posiekać.
4. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski,
dodać majonez, jogurt, słodką paprykę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i
pieprzem, wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły.
Mniam, mniam
OdpowiedzUsuń