Szybka
i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką,
szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym
stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy.
Składniki:
300g
makaronu kolanka
300g
papryki konserwowej
450g
szynki konserwowej
1
puszka kukurydzy
2
pęczki szczypiorku
4
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Makaron
ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
2. Paprykę
pokroić w większą kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy.
3. Szynkę
konserwową pokroić w plasterki, a następnie w prostokątne paski.
4. Szczypiorek
drobno posiekać.
5. Wymieszać
makaron, paprykę, szynkę, kukurydzę, szczypiorek, dodać majonez, doprawić solą,
pieprzem, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz