Delikatne
mięso z piersi z kurczaka zapiekane ze smakami tradycyjnej włoskiej sałatki na
bazie świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów, pachnącej, aromatycznej
bazylii i sera prosto z Italii.
Składniki:
2
pojedyncze piersi z kurczaka
240g
mozzarelli
2
pomidory
14
liści świeżej bazylii
masło
do wysmarowania formy
sól
pieprz
słodka
czerwona papryka
Wykonanie:
1. Każdą z piersi kurczaka naciąć poprzecznie w siedmiu
miejscach, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na około 30
minut.
2. Pomidory pokroić w plastry (14 plastrów), mozzarellę
również pokroić na 14 plastrów.
3. Piersi przełożyć do formy wysmarowanej masłem, każde
nacięcie wypełnić plastrem sera, pomidora i liściem bazylii.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
25-30 minut.
Robiłam bardzo smaczny polecam :)
OdpowiedzUsuńSmaczne już kiedyś robiłam :)
OdpowiedzUsuń