Kokosanki
z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w
przygotowaniu domowe ciasteczka.
Składniki:
4
białka
200g
cukru pudru
1
łyżka soku z cytryny
1
łyżka rumu
250g
wiórków kokosowych
30-35
sztuk okrągłego opłatka
Wykonanie:
1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie
ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i
dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.
2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka.
Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub
szprycą część masy kokosowej.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz