Rewelacyjna
forma uwielbianej na naszych stołach klasycznej jajecznicy z dodatkiem
pomidorków koktajlowych i ostrej papryczki. Przepis został przechwycony od
wujka marynarza, który często serwował nam jajecznicę podczas dawnych wakacji w
Szczecinie.
Składniki:
6
jajek
120g
boczku wędzonego na surowo (najlepiej w plastrach)
15
sztuk pomidorków koktajlowych
1/2
strączka papryczki chilli
50g
startego żółtego sera
1
łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
olej
Wykonanie:
1. Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony w mniejsze
plastry boczek, przesmażyć, dodać drobno posiekaną papryczkę chilli i pomidorki
pokrojone w ćwiartki. Całość chwilę smażyć. Następnie dodać roztrzepane jajka,
żółty ser, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Smażyć do momentu ścięcia
jajek (według uznania).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz