środa, 31 stycznia 2018

Kolorowa sałatka z tuńczykiem


Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka na bazie tuńczyka, kaszy perłowej oraz kolorowych, bogatych w witaminy warzyw. Idealnie skomponowane składniki sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

185g  tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
100g kaszy perłowej
2 ogórki kiszone
1 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
5 jaj
4 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.

2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.

3. Paprykę i ogórki  pokroić w małą kostkę.

4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

5. Cebulę i czosnek drobno posiekać.

6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka, kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz