Szybka
i łatwa w przygotowaniu sałatka na bazie tuńczyka, kaszy perłowej oraz
kolorowych, bogatych w witaminy warzyw. Idealnie skomponowane składniki
sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie.
Składniki:
185g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1
czerwona papryka
1
puszka kukurydzy
100g
kaszy perłowej
2
ogórki kiszone
1
cebula czerwona
2
ząbki czosnku
5
jaj
4
łyżki posiekanego szczypiorku
4
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu.
2. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
3. Paprykę i ogórki
pokroić w małą kostkę.
4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
5. Cebulę i czosnek drobno posiekać.
6. Wszystkie składniki sałatki: kaszę, tuńczyka,
kukurydzę, paprykę, ogórki, jajka, cebulę, czosnek i szczypiorek przełożyć do
dużej miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, całość dokładnie
wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz