wtorek, 30 stycznia 2018

Koktajl pomarańczowo - gruszkowy z nutą imbiru


Orzeźwiający koktajl z pomarańczy, gruszki i wyrazistego imbiru idealnie gasi pragnienie i jest świetną bombą witaminową dla naszego organizmu.

Składniki:

2 pomarańcze
3 gruszki
1/2 szklanki niegazowanej wody
1 łyżeczka startego imbiru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu

Wykonanie:

1. Gruszki, pomarańcze umyć i obrać ze skóry. Pomarańcze pozbawić błon i pestek, a gruszki gniazda nasiennego. Owoce pokroić na mniejsze części.

2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać wodę, starty imbir i zmiksować do postaci koktajlu. Doprawić sokiem z cytryny, miodem, całość dokładnie wymieszać.

3. Koktajl podawać schłodzony.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz