Rewelacyjna,
zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych
na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty.
Składniki:
500g
brokułu
3
jajka
1
pęczek szczypiorku
1
ząbek czosnku
3-4
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente
w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i rozgnieść widelcem.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na
tarce o małych oczkach. Szczypiorek i czosnek drobno posiekać.
3. Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski, dodać
majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać, wstawić do
lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz