Uwielbiane
przez wszystkich, znane na całym świecie ciasteczka z wypływającym czekoladowym kremem to świetna propozycja szybkiego i łatwego w przygotowaniu deseru idealnego do wspólnych spotkań przy kawie.
Składniki:
100g masła
3 jajek
60g cukru pudru
130g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
7-8 łyżeczek kremu
czekoladowego
cukier puder do posypania
Wykonanie:
1. Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura
pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
2. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do
każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę
kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta.
3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około
25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz