piątek, 26 stycznia 2018

Babeczki z kremem czekoladowym


Uwielbiane przez wszystkich, znane na całym świecie ciasteczka z wypływającym czekoladowym kremem to świetna propozycja szybkiego i łatwego w przygotowaniu deseru idealnego do wspólnych spotkań przy kawie.

Składniki:

100g masła
3 jajek
60g cukru pudru
130g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
7-8 łyżeczek kremu czekoladowego
cukier puder do posypania

Wykonanie:

1. Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.

2. Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami, następnie do każdego wgłębienia-papilotki włożyć po 1 łyżce ciasta, na środek 1 łyżeczkę kremu czekoladowego i przykryć łyżką ciasta.

3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz