Smaczna
jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i
pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę.
Składniki:
240g
wędzonej makreli
3
jajka
150g
kiszonych ogórków
100g
rzodkiewki
7
listków świeżej bazylii
4
łyżki posiekanego szczypiorku
1
łyżeczka musztardy sarepskiej
3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść
widelcem.
2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach
i odcisnąć z nadmiaru soku.
3. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o
małych oczkach.
4. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz