piątek, 26 stycznia 2018

Aromatyczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą


Smaczna jajeczna pasta z wędzoną makrelą, pikantną rzodkiewką, świeżym szczypiorkiem i pachnącą bazylią, podana na krakersach, grzankach lub chrupkim pieczywie to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę.

Składniki:

240g wędzonej makreli
3 jajka
150g kiszonych ogórków
100g rzodkiewki
7 listków świeżej bazylii
4 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozgnieść widelcem.

2. Ogórki i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć z nadmiaru soku.

3. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.

4. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera i zmiksować do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz