Cygaretki
z łososia nadziewane delikatnym serkiem o chrzanowym akcencie, z dużą ilością świeżych,
pachnących ziół, wyrazistymi suszonymi pomidorami i chrupiącymi kawałkami
orzechów są doskonałą propozycją na przystawkę lub przekąskę każdej imprezy. Z
pewnością będą hitem każdego spotkania.
Składniki:
300g
plastrów wędzonego łososia
300g
kremowego serka chrzanowego
5
suszonych pomidorów
45g
orzechów włoskich
1
limonka
2
pęczki koperku
1/2
pęczka szczypiorku
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Suszone pomidory drobno pokroić, a orzechy drobno posiekać.
2.
Koperek i szczypiorek drobno posiekać.
3.
Serek chrzanowy przełożyć do miseczki, rozgnieść widelcem, dodać suszone
pomidory, orzechy, startą skórkę z limonki i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać połowę koperku, szczypiorek, doprawić do smaku solą, pieprzem i ponownie wymieszać.
4.
Na folii spożywczej rozłożyć 2-3 plastry łososia, skropić sokiem z limonki, posmarować
przygotowanym wcześniej ziołowym serkiem i zwinąć w roladę. Wierzch każdej
cygaretki łososiowej obsypać posiekanym koperkiem.
5. Cygaretki podawać w całości lub pokrojone na plasterki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz