Moja
wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie młodej kapusty, świeżego,
pachnącego koperku i zielonego ogórka oraz delikatnie słodkiej, chrupiącej
kukurydzy to pozycja, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach.
Świetnie sprawdzi się jako dodatek tradycyjnego obiadu oraz w roli surówki do
dań grillowych.
Składniki:
1
mała główka młodej kapusty
2
mniejsze zielone ogórki
1
puszka kukurydzy konserwowej
1
pęczek koperku
3
łyżki majonezu
sól
pieprz
Wykonanie:
1.
Kapustę poszatkować, ogórki obrać ze skóry i pokroić w półplasterki.
2.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, a koper drobno posiekać.
3.
Kapustę, ogórki, kukurydzę, koperek przełożyć do miski, dodać majonez,
dokładnie wymieszać.
4. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać. Wstawić do
lodówki na około 60 minut żeby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz