sobota, 24 lutego 2018

Surówka ze świeżej pietruszki, ananasa i chrupiących migdałów


Surówka na bazie bogatej w witaminy i minerały świeżej pietruszki, delikatnie słodkiego ananasa i chrupiących prażonych płatków migdałów idealnie sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego.

Składniki:

350g obranej pietruszki
1 puszka ananasa w kawałkach
70g płatków migdałowych
1 pęczek natki z pietruszki
5 łyżek majonezu
5 łyżek soku z ananasa
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Obraną pietruszkę zetrzeć na tarce o małych oczkach.

2. Kawałki ananasa odsączyć z zalewy.

3.Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.

4. Natkę z pietruszki drobno posiekać.

5. Wymieszać ze sobą pietruszkę, ananasa, natkę z pietruszki, dodać majonez, sok z ananasa, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz