czwartek, 22 lutego 2018

Surówka selerowa z brzoskwinią i chrupiącym migdałem


Lekka selerowa surówka z delikatną brzoskwiniową nutą, pachnącą natką z pietruszki i wyczuwalnym smakiem chrupiących prażonych migdałów to doskonały dodatek do każdego dania z udziałem mięsa.

Składniki:

400g obranego selera
1 puszka brzoskwiń
75g płatków migdałowych
1 pęczek natki z pietruszki
3 łyżki majonezu
3 łyżki soku z limonki
3 łyżki śmietany 18%
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Obranego selera zetrzeć na tarce o małych oczkach.

2. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.

3. Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.

4. Natkę z pietruszki drobno posiekać.

5. Wymieszać ze sobą selera, brzoskwinie, natkę z pietruszki, dodać majonez, śmietanę i sok z limonki, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz