czwartek, 8 lutego 2018

Sałatka krabowa


Sałatka ryżowa z jajkami, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i wyrazistymi w smaku paluszkami krabowymi to nie tylko świetna propozycja przystawki czy imprezowej przekąski ale również idealnie sprawdzi się w roli drugiego śniadania.

Składniki:

250g paluszków krabowych surimi
1 puszka kukurydzy
4 jajka
1 zielony ogórek
80g ryżowego makaronu
1 pęczek szczypiorku
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
świeżo zmielony pieprz
sól morska

Wykonanie:

1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

2. Jajka ugotować na twardo, a następnie pokroić w grubszą kostkę.

3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, obrać ogórka, wyciąć miąższ i resztę ogórka pokroić w kostkę.

4. Paluszki krabowe pokroić w 1 cm kawałki, a szczypiorek drobno posiekać.

5. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać majonez, jogurt, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 1 godzinę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz