sobota, 3 lutego 2018

Łososiowa pasta z awokado


Przystawka na bazie wędzonego łososia, awokado, świeżego czosnku i koperku. Idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

Składniki:

200g wędzonego łososia w plastrach
1 awokado
140g kanapkowego śmietankowego serka
sok z limonki
3 łyżki świeżego posiekanego koperku
1 ząbek czosnku
świeżo zmielony pieprz
szczypta soli

Wykonanie:

1. Łososia drobno posiekać, awokado pokroić w drobną kosteczkę, a następnie rozgnieść widelcem.

2. Serek śmietankowy rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, łososia, awokado i sok z limonki. Doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać.

3. Podawać na dowolnym pieczywie lub krakersach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz