niedziela, 25 lutego 2018

Makaronowa sałatka z papryką i szynką konserwową


Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z makaronem, wyrazistą konserwową papryką, szynką, kukurydzą i świeżym szczypiorkiem doskonale sprawdzi się na imprezowym stole oraz w postaci drugiego śniadania w pracy.

Składniki:

300g makaronu kolanka
300g papryki konserwowej
450g szynki konserwowej
1 puszka kukurydzy
2 pęczki szczypiorku
4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.

2. Paprykę pokroić w większą kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy.

3. Szynkę konserwową pokroić w plasterki, a następnie w prostokątne paski.

4. Szczypiorek drobno posiekać.

5. Wymieszać makaron, paprykę, szynkę, kukurydzę, szczypiorek, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz