czwartek, 18 lipca 2019

Kiełbasiane szaszłyki z pomidorem i pieczarką


Warzywno - kiełbasiane szaszłyki to świetna propozycja dla fanów grillowanej kiełbaski, która w połączeniu ze świeżymi, kolorowymi, chrupiącymi warzywami smakuje rewelacyjnie. To ciekawy pomysł na bardzo popularną grillową przekąskę.

Składniki:

400g kiełbasy
6 pomidorków cherry
12 małych pieczarek
3 czerwone cebule
przyprawa do grilla

Wykonanie:

1. Kiełbasę pokroić na 24 grubszych plasterków i oprószyć przyprawą do grilla.

2. Pomidorki umyć i pokroić na połówki.

3. Cebulę obrać i pokroić na 24 plastry.

4. Pieczarki oczyścić, umyć i odciąć nóżki.

5. Składniki nabijać na patyki do szaszłyków według kolejności:
kiełbasa, czerwona cebula, połówki pomidorka, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, pieczarka, kiełbasa, czerwona cebula, połówka pomidorka i kiełbasa.

6. Gotowe szaszłyki posypać przyprawą do grilla i grillować na grillu ze wszystkich stron aż będą upieczone. Szaszłyki również można upiec w piekarniku (około 20-25 minut, temperatura piekarnika 180 stopni ).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz