niedziela, 22 kwietnia 2018

Koktajl arbuzowo - truskawkowy z miętową nutą


Mocno arbuzowy, z dużą ilością świeżych truskawek orzeźwiający koktajl z wyczuwalnym miętowym smakiem idealnie chłodzi i gasi pragnienie w letnie, upalne dni.

Składniki:

700g truskawek
700g obranego arbuza
200ml wyciśniętego soku z pomarańczy
garść listków mięty
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z limonki

Wykonanie:

1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, podzielić na mniejsze kawałki, a arbuza pokroić w kostkę.

2. Truskawki, arbuza, liście mięty przełożyć do blendera kielichowego, wlać sok z pomarańczy i miksować do postaci koktajlu.

3. Dodać do smaku miód, sok z limonki i całość zmiksować. Podawać schłodzony.



2 komentarze: