wtorek, 27 marca 2018

Jajka faszerowane zielonym groszkiem



Faszerowane jajka z masą z zielonego groszku to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Ciekawie będą prezentować się również na stole Wielkanocnym.

Składniki:

4 jajka
150g zielonego groszku (może być mrożony)
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól morska
świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu.

2. Zielony groszek ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku, następnie odcedzić i wystudzić.

3. Groszek zmiksować, dodać  żółtka, jogurt, majonez i całość zmiksować na gładką masę. Następnie doprawić solą i pieprzem.

4. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz