niedziela, 11 lutego 2018

Sałatka Wybuchowy tuńczyk


Smaczna sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami.

Składniki:

1 opakowanie mieszanki mix sałat
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
270g sera feta
1 granat
5 łyżek majonezu
170g śmietany 18%
2 łyżeczki soku z cytryny

Wykonanie:

1. Mix sałat umyć i osuszyć.

2. Tuńczyka odsączyć z zalewy.

3. Ser feta pokroić w małą kostkę.

4. Sos:
Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i schłodzić w lodówce.

5. Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat,  ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu, pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz