niedziela, 18 lutego 2018

Przekąski Biedronki


Czosnkowe przekąski na bazie chrupiących krakersów, aromatycznych oliwek, łagodnych pomidorków i wyrazistego kremu balsamicznego doskonale sprawdzą się na przyjęciowym stole.

Składniki:

300g serka śmietankowego
3 ząbki czosnku
22 krakersy
22 czarnych oliwek
11 pomidorków koktajlowych
kilka kropel kremu balsamicznego
natka z pietruszki
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Serek dokładnie wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Następnie każdy krakers posmarować serkiem.

2. Pomidorki podzielić na połówki, które następnie naciąć do połowy aby nadać kształt skrzydełek biedronki.

3. Głowę biedronki zrobić z oliwki, a w środek włożyć łodygi natki, które będą czułkami.

4. Kropki na pomidorkach wykonać za pomocą kremu balsamicznego. Całość udekorować natką z pietruszki.





1 komentarz: