niedziela, 18 lutego 2018

Łódź i Kuchnia Transatlantyk



Mieliśmy okazję brać udział w Łódzkiej edycji "Kuchnia Transatlantyk" z menu degustacyjnym pod batutą Roberta Głydy oraz Zbyszka Kopyckiego. Gościem specjalnym była Pani Maria Sadowska.

Przystawka: RABARBAR / MIĘTA / PIEPRZ

Jedna łyżka, a taka eksplozja smaków, o której nam się nie śniło. Nasze podniebienia zostały podrażnione :)




TATAR Z PSTRĄGA / OGÓREK / KOPER / SŁONECZNIK




DANIE GŁÓWNE:

BOCZEK / BURAK / JAGODA / MARCHEW / CHRZAN / POR / KURKA / BÓB

Królestwo smaków, które zapamiętuje się do końca życia.... i ciągle chcesz więcej :)




DESER:

KOZI SER / JARMUŻ / SZCZAW / PORZECZKA

To bez wątpienia hit tego menu i jeśli wydaje Ci się, że jadłeś kiedykolwiek wcześniej najlepszy deser pod słońcem..... MASZ RACJĘ WYDAJE CI SIĘ !!


  

Dziękujemy bardzo za cudowną ucztę i niebo dla naszych kubków smakowych.... już myślimy żeby do Was wrócić :]




1 komentarz: