wtorek, 30 stycznia 2018

Jajeczno - brokułowa pasta kanapkowa


Rewelacyjna, zdrowa śniadaniowa pasta do kanapek na bazie chrupiącego brokułu, ugotowanych na twardo jajek, pachnącego, świeżego szczypiorku i wyrazistego, aromatycznego czosnku to moja propozycja smarowidła własnej roboty.

Składniki:

500g brokułu
3 jajka
1 pęczek szczypiorku
1 ząbek czosnku
3-4 łyżki majonezu
sól
pieprz

Wykonanie:

1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, a następnie wystudzić i rozgnieść widelcem.

2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek i czosnek drobno posiekać.

3. Wszystkie składniki pasty przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz