poniedziałek, 9 lipca 2018

Arbuzowo-truskawkowy chłodnik z serem feta


Rewelacyjna, mocno truskawkowa i arbuzowa, orzeźwiająca zupa z wyczuwalną nutką świeżej cytryny i aromatycznej mięty, z dodatkiem pachnącego sera, idealna kiedy żar leje się z nieba, a my marzymy o lekkim, szybkim, chłodzącym obiedzie.

Składniki:

700g miąższu z arbuza
300g świeżych truskawek
3 łyżki miodu
4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka posiekanej świeżej mięty

Wykonanie:

1. Truskawki umyć, pozbawić szypułek, pokroić w ćwiartki, a miąższ z arbuza pokroić na mniejsze kawałki.

2. Owoce przełożyć do blendera kielichowego i zmiksować. Dodać sok z cytryny, miód, miętę i ponownie całość zmiksować.

3. Gotową zupę odstawić do lodówki na około 60 minut, schłodzoną zupę podawać z pokruszonymi kawałkami sera fety.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz