piątek, 6 kwietnia 2018

Koktajl z buraczka, banana i czerwonych owoców


Odżywczy, naładowany witaminami koktajl z czerwonego buraczka i owoców to świetna propozycja na przekąskę między posiłkami.

Składniki:

100g ugotowanego buraczka
120g truskawek
320g arbuza
1 banan
1/2 szklanki lekko gazowanej wody
1 łyżka miodu
2 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

1. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze części.

2. Buraczek i arbuza pokroić w grubszą kostkę, a banana obrać i pokroić w plasterki.

3. Truskawki, arbuza, buraczek i banana wrzucić do malaksera, wlać wodę i zmiksować na koktajl. Doprawić  miodem, sokiem z cytryny i całość ponownie zmiksować. Podawać schłodzony.



2 komentarze:

  1. A czy można dodać buraka świeżego?

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma żadnych przeciwwskazań jeśli chodzi o użycie buraka surowego. Ze względu na walory smakowe ja preferuję gotowanego.

    OdpowiedzUsuń