czwartek, 8 lutego 2018

Pasta z cieciorki i papryki z nutą suszonych pomidorów


Mocno aromatyczna warzywna pasta idealna do kanapek, świetna jako imprezowa przekąska podana na krakersach ale równie doskonale smakuje z ciepłymi, chrupiącymi grzankami.

Składniki:

1 puszka cieciorki (450g)
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
3 łyżki pikantnego ketchupu
3 suszone pomidory z oliwy
sól
pieprz
1 pęczek natki z pietruszki

Wykonanie:

1. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w grubszą kostkę.

2. Cieciorkę odsączyć z zalewy, a czosnek obrać i pokroić w plasterki.

3. Paprykę, cieciorkę, czosnek, ketchup i suszone pomidory przełożyć do blendera i zmiksować do postaci pasty. Całość doprawić solą i pieprzem.

4. Podawać z dodatkiem świeżej natki z pietruszki.





3 komentarze:

  1. Kusząca opcja :) Uwielbiam takie pasty w połączeniu z warzywami i waflami :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń